CoYards butikssamverkan

Ystads handlare tröttnade på hoten och stölderna

Handlarna i Ystad har senaste åren upplevt en ökning av butiksstölder, hot mot personal och hotfulla situationer. Våren 2017 fick man nog och bad Ystad Köpmannaförening, som organiserar 150 företag inom handel, restaurang och service, att ta krafttag och göra något åt situationen. Tillsammans med butikerna och ett lokalt väktarbolag drog man igång projektet CoYards butikssamverkan, och resultatet blev häpnadsväckande!

Vad våra kunder säger

”För att bryta brottstrenden var vi tvungna att ta till nya metoder. En av dessa pusselbitar var att hitta ett kommunikationssystem så att butikerna, väktarna, köpmannaföreningen och polisen snabbt och enkelt kan kommunicera med varandra. Under 2017 introducerade vi därför appen Coyards som är skräddarsydd för detta ändamål.”
Peter Eriksson
Ordförande Ystads Köpmannaförening, Ystads kommun
”Som före detta ICA Kvantum-handlare vet jag hur utsatta butikerna är. Tack vare Coyards kan väktarna och butikerna effektivt kommunicera med varandra och tillsammans har de kunnat förebygga butiksstölder och i flera fall har även gärningsmännen omhändertagits av väktare och polis.”
Roland Nilsson
Säkerhetsansvarig Ystads Köpmannaförening, F.d. ICA Kvantum-handlare
”Med coyards kan vi snabbt meddela väktare och de andra butikerna om det är trubbel på gång, om och varför det kanske luktar rök eller om en kund blir akut sjuk. Vi är över 230 butiksägare och personal som är med i appen nu.”
Anneli Nihlén
Ställföreträdande butikschef, Lindex Ystad
"Coyards är ett viktigt komplement mot vardagsbrotten. Genom att vi samarbetar blir vi mer uppmärksamma och kan förhindra brott. Jag läser alla meddelanden från Coyards även under semestern för att memorera signalement och händelser. Kanonbra helt enkelt!”
Annette Tollin
KappAhl, Ystad