Nu släpper vi nya Coyards 2.0!

Ni har väntat länge men nu händer det stora saker i samverkansvärlden!

Gratis och reklamfri!

Coyards föddes 2015 och används idag av 1000-tals små och stora grannsamverkansgrupper över hela Sverige för att larma, tipsa, dela information, efterlysa och hjälpa varandra. Det finns även många svenskar utomlands som använder Coyards, bland annat i Spanien, Frankrike och Portugal 🙂).

Coboats föddes något år senare efter stor efterfrågan från “båtfolk” och hamnvakter då alla vet hur viktigt det är med snabb och enkel kommunikation vid brott, stormar, högt vatten, planering av i- och upptagning av båtar, trivselfrågor på gemensamma ytor m.m. Coboats används idag av 100-tals båtklubbar, marinor och hamnföreningar i olika former. Men varför ha en app för Grannsamverkan, en annan för Båtsamverkan och en tredje för samfälligheten på landet? Så tänkte vi också! Med 10 års erfarenhet av samverkan och efter många dialoger med användare, myndigheter och intresseorganisationer samlar vi alla i en och samma app.
 
Därför släpper vi nu den optimala samverkansappen Coyards 2.0 för alla typer av samverkan! I gruppinställningarna väljer ni enkelt “samverkanstyp” vilket gör att det sedan blir enkelt att sortera medlemmarna på adress, båtplats, lägenhetsnummer, kolonilott nummer etc. Med andra ord, all samverkan i en app :-)
 

Namnet Coyards lever vidare och samlar alla användare från gamla Coyards och Coboats. Och ja, Coyards 2.0 kommer fortsatt att vara gratis att använda och reklamfri. 
 

När den nya appen lanseras kommer din mobila app automatiskt att få en stilren uppgradering och en fräsch look. Appen blir mer användarvänlig och det blir ännu enklare att samverka med dina grupper och ta emot viktig information från gruppmedlemmar, polisen samt andra intressenter.Är du Coboatsanvändare? Var inte orolig!

Alla användare i Coboats, grupper och gruppinställningar kommer att flyttas över till Coyards 2.0. När ni får information via mail om ett par dagar så laddar ni ned appen Coyards och loggar in i den appen istället med samma användarnamn (e-post) samt lösenord som ni idag har i Coboats.


Flera nya funktioner!

Det är våra användare som använder vår plattform, därför är det även våra användare som varit våra kravställare och arkitekter när vi tagit fram Coyards 2.0 som innehåller flera nya funktioner. Tack till er alla som kommit med input!

 

Ökad säkerhet med bekräftelse av mobilnummer och mailadress

I Coyards 2.0 måste alla lägga in giltigt mobilnummer och e-postadress och bekräfta dessa. Vi har gjort så för att gruppadministratörerna lättare ska veta att ”du är du” samt att administratörerna enkelt ska kunna kontakta en person som söker medlemsskap till en grupp och där administratören vill dubbelkolla personen. Det kan även vara så att en administratör anar att en person bytt mailadress och inte längre kan logga in och därför vill ringa till personen för att hjälpa till. 

OBS!
Man väljer själv om man vill e-postadress och/eller mobilnummer för andra medlemmar under ”Medlemsdetaljer” under varje enskild grupp man är med i. 

 

Upphottad chatt-tjänst

Nu blir det enklare att skicka bilder, kommentera specifika inlägg, skicka röstmeddelanden (ibland kan man inte alltid skriva) och mycket mer!

 

Dokument

Security Awards är säkerhetsbranschens stora pris som varje år delas ut till ett företag som gör det där lilla extra.

”Kommunikation och trygghet är nyckelord när den här vinnaren utvecklade sin lösning. Viktig information kan spridas snabbt och effektivt till relevanta mottagare.”Samla alla viktiga dokumenten för varje grupp direkt i appen. Då slipper ni maila ut dem och alla var de finns när de behövs. Det kan vara information från polisen och grannsamverkan, viktig information för nödsituationer, stadgar och trivselregler, kontaktlistor, båtplatslistor, vaktscheman, information om städdagar, öppentider m.m.

 


Platser av intresse

Om man är med i en Coyardsgrupp för Grannsamverkan hemma och kanske på landet samt en grupp för Båtsamverkan på båtklubben så får man om det händer något i området kring dessa platser viktig lokal information av Polisen, kommunen eller andra av Coyards betrodda organisationer om de väljer att skicka ut det i Coyards. Men om man vill ha information gällandes platser där tex en kär anhörig som man hjälper bor eller en plats där jag tillfälligt hyr en bostad och jag inte är med i någon samverkansgrupp hur gör man då? Det har vi löst med den här funktionen! Lägg in dessa platser under ”Platser av intresse” så missar ni ingen viktig information som skickas ut. 

 


Tipsa Polisen

Nu finns det en direktlänk till Polisens tipssida på hemskärmen så att det underlättar för er att rapportera om ni sett eller hört något som skulle kunna hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda brott. 

 


Förbättrad funktion för Polisens Informationsutskick

Security Awards är säkerhetsbranschens stora pris som varje år delas ut till ett företag som gör det där lilla extra.

”Kommunikation och trygghet är nyckelord när den här vinnaren utvecklade sin lösning. Viktig information kan spridas snabbt och effektivt till relevanta mottagare.”Samla alla viktiga dokumenten för varje grupp direkt i appen. Då slipper ni maila ut dem och alla var de finns när de behövs. Det kan vara information från polisen och grannsamverkan, viktig information för nödsituationer, stadgar och trivselregler, kontaktlistor, båtplatslistor, vaktscheman, information om städdagar, öppentider m.m.

 


Nya Coyards Adminpanel för admins av grupper med fler än 25 personer

Våra duktiga gruppadministratörer, som oftast är de drivande krafterna bakom välfungerande Grannsamverkan och Båtsamverkan med flera, gör ett hästjobb med att hålla grupperna uppdaterade! Vilka ska in i gruppen, vilka ska ut ur gruppen och är personernas uppgifter uppdaterade? Dessa saker är A och O för att samverkan ska fungera på ett effektivt och säkert sätt. Denna administration är jobbig att göra i en app, det tycker vi med! Därför lanserar vi om ett par veckor en rykande het  Coyards Adminpanel. En webbsida som man som gruppadministratör kan logga in på om en av de grupper man administrerar innehåller fler än 25 personer. En dröm för alla administratörer som gillar ordning och reda och att kunna göra denna administration på en dator. 

Frågor och Svar

När sker bytet från Coboats och gamla Coyards till Coyards 2.0?

Någon gång under torsdagen den 2 maj (2024 🙂) startar sammanslagningen och kommer att pågå under ett par timmar upp till någon dag.

HUR FÅR JAG REDA PÅ NÄR JAG KAN LOGGA IN I COYARDS 2.0 OCH VAD BEHÖVER JAG GÖRA?

Ni kommer så fort allt är klart få ett mail när ni kan logga in igen samt instruktioner hur ni gör om ni behöver det. Eftersom det är så många användare som ska flyttas till den nya plattformen så kommer vi att skicka ut information till ett par tusen användare i taget.

Kommer Coboats och Coyards att fungera under sammanslagningen?

NEJ, båda apparna kommer att vara nere ett tag under sammanslagningen, vi schemalägger driftstoppet när vi vet att de flesta av er inte använder Coyards och Coboats.

Kommer Coyards 2.0 att fungera som webbapp, app.coyards.se & app.coboats.se?

NEJ. Vi har valt att lägga pengarna på en kanonbra app eftersom 95% av våra användare använder mobilappen istället för webbappen.

Kommer man kunna logga in i Coyards 2.0 med samma användarnamn (e-post) samt lösenord som ni har idag?

JA

Kan man byta sin e-postadress själv i Coyards 2.0?

JA

Ladda ner appen Coyards!

Det är gratis och enkelt!