Ex-tjuven: så skyddar du dig mot inbrott

För 20 år sedan lämnade Christer Karlsson kriminaliteten bakom sig och startade KRIS. Nu föreläser han på ett seminarium i Danderyd om bostadsinbrott, för att ge tjuvens perspektiv.

Under vårt första samtal sitter Christer Karlsson bakom ratten, på väg till anstalten Beateberg i Trångsund.

– Vi gör 1500 besök om året på olika anstalter, säger Christer Karlsson, förbundsordförande i KRIS.

Har begått tusentals inbrott

Målet är att motivera intagna att bryta sin kriminella bana. Det gjorde Christer för 20 år sedan, då han muckade för sista gången. Fram till dess hade han begått tusentals inbrott, blivit dömd 54 gånger och suttit 30 år bakom galler. År 1997 var han med att grunda KRIS, en stödorganisation för nyligen frigivna som han själv.

– Idag handlar vårt arbete väldigt mycket om att jobba med människor som vill hoppa av olika kriminella konstellationer. Förr kunde kunde man vara mer av en solospelare, men så ser det inte ut längre.

Ger tjuvens perspektiv

Den femte december föreläser han för boende i Danderyd, om hur man kan skydda sig mot bostadsinbrott. Företaget Coyards har bjudit in kommunpolisen, allmänheten och andra aktörer till samtal. Christer bidrar med en före detta tjuvs perspektiv. Att mötet hålls i just Danderyd förvånar honom inte.

Läs mer: https://mitti.se/nyheter/tjuven-skyddar-inbrott/?omrade=danderyd

KVÄLLSSEMINARIUM – MINSKA BOSTADSINBROTTEN I DANDERYD – 5/12-2017 – Seminariet är kostnadsfritt – anmälan görs HÄR