De bekämpar brott med appen

BORENSBERG Nu har Borensbergsborna fått nog av återkommande inbrott och skadegörelser och jobbar aktivt med grannsamverkan. En del i detta är appen Coyards med vilken man kan larma alla som är anslutna, när brott begås.

Initiativet att införa appen i Borensberg, som redan används inom grannsamverkan på andra platser i landet, togs av Sara Milton. Innan hon hittade Coyards funderade hon över hur hon skulle kunna skapa en egen app till vilken medborgarna kan ansluta sig i situationer där de vill kunna varna andra samtidigt som även polisen larmas. I dagsläget har drygt 200 Borensbergsbor gått med.

Det hela började med att Saras man en natt, när han steg upp för att dricka vatten, såg två män komma cyklande med svarta huvor upprullade över huvudet. Han tyckte att det verkade misstänkt men gjorde inget mer åt saken. Senare visade det sig att ett inbrott hade begåtts i ett hus längre bort.

– Det finns en frustration i den här situationen. Man vill inte förknippas med brott när det finns så mycket bra i Borensberg och så många eldsjälar, säger hon.